Fotosafari på Gotland

Karta Otillgänglig

Datum
2017-06-16
Max antal deltagare
10
Pris
0,00 kr

Kategorier


Följ med och upplev den fantastiska naturen och det underbara ljuset som Gotland så generöst bjuder på.  Under de här dagarna ligger fokus framförallt på att på bästa sätt fånga naturen och det fantastiska ljuset. Men eftersom vi har flera dagar på oss och många härliga timmar finns så klart även tid för en hel del annan fotografering, diskussioner kring fototeknik, m.m. 

Den här fotokursen/resan riktar sig framförallt till dig som på ett trevligt sätt vill lära dig mer om fotografering i allmänhet och naturfotografering i synnerhet. Det är inte meningen att du redan ska vara en hejare på fotografering, kamerateknik, m.m. Det är i stället just det du ska bli. Inga förkunskaper krävs med det är  ett stort plus, och du kommer få ut mycket mer av kursen/resan, om du tidigare gått ex min grundkurs. De här dagarna är fyllda av en spännande mix av teoretiska genomgångar av olika motivtyper, fototeknik…, massor av fotoövningar, direkta tips och råd direkt på plats när du tar dina bilder. Dessutom kommer det bli en hel del god mat och massor av fantastisk natur.

Transporter och mat

Jag hämtar och lämnar vid båt, flyg och boende. Alla resor på Gotland görs i minibuss och vi utgår varje dag från Visby (så det blir smidigaste för dig att bo i närheten). Mat ingår under fredag och lördag kväll (då jag tar av mig min kamera och klär på mig kockmössan, förkläde och grillvantarna) och äts på lämpligt ställe i samband med fotografering. Dessutom ingår varje dag även en fika i naturen med nybryggt kaffe och dagens hembakade kaffebröd. Givetvis äter vi så klart även frukost, lunch och kanske även ytterligare en eller ett par fika till, men det ingår inte i priset.

Ungefärligt upplägg

Fredag
De flesta kommer förmodligen välja att åka med färjan från Nynäshamn under eftermiddagen. Vi kommer därför hinna träffas en stund under fredag kväll, äta något och snacka fotografering.

Lördag
Vi kör igång redan under förmiddagen i Visby. Där äter vi även en lunch innan vi åker iväg med vår minibuss och utforskar några av södra Gotlands bästa fotoställen. Vi kommer sedan vara ute och fotografera och lära oss massor av nytt under hela dagen och komma tillbaka till Visby under kvällen.

Om någon inte har möjlighet att resa över under fredagen går det även att komma med flyget från Bromma under lördag förmiddag. I så fall hämtar jag upp från flygplatsen i Visby innan lunch.

Söndag
Ni kommer ha fått med er några fotouppgifter som ni under morgon och förmiddagen kommer att brottas med. Vid lunchtid åker vi till Fårö och är där hela dagen. Vi äter på lämpligt ställe på Fårö och kommer tillbaka sent men glada och trötta och med välfyllda minneskort.

Måndag
Även till denna dag har ni fått med er en uppgift att lösa under morgonen. Vi kommer att stanna i närheten av Visby men kanske tar en liten kortare utflykt på förmiddagen och avslutar med att äta lunch och titta på bilder (vilket vi så klart även gjort tidigare vid flera tillfällen).

20140422-175345.jpgDet blir alltså två hela dagar, en kväll samt en förmiddag. För er som inte har möjlighet att komma redan på fredagen och åka hem på måndag eftermiddag går det att komma med flyg lördag förmiddag och hem med flyg måndag morgon. Ni missar så klart lite men vi kommer i så fall att anpassa upplägget för att även ni ska känna er nöjda.

 


Målgrupp Kuren riktar sig till dig som vill lära dig ta bättre bilder i naturen.
Förkunskaper Inga måsten men du har nytta av att tidigare gått en grundkurs i kameratekik.
Utrustning Inga särskilda krav. Men du kommer att få ut mest av kursen om du har en systemkamera eller en kompaktkamera som har manuella inställningar. Ta gärna med stativ, men det finns annars att låna.
Klädsel Gotland i juni är i regel soligt och behagligt. Ibland kan det däremot bli lite kyligt och även regn. Därför kan det vara bra att ta med en vindtät jacka, en tröja och kanske även en mössa.

Har du frågor eller funderingar?
Skicka ett mail till info@divander.se eller ring 070-77 66 855


Innehåll

 • Två heldagsutflykter med minibuss.
 • Kortare teoripass på plats i naturen
 • Olika uppgifter och ”problem” som ska lösas för att du ska lära dig olika moment.
 • Bildkomposition för naturfotografen.
 • Naturfotografens utrustning.
 • Rätt teknik och inställningar för att få ut det du vill av ditt motiv.
 • Vi tittar, analyserar och diskuterar de bilder vi tar.

Det här ingår

 • Alla resor runt ön med minibuss
 • Mat ute vid fotografering två eftermiddagar/kvällar
 • Nybryggt kaffe och något hembakat under de två dagsutflykterna
 • Viss lån av utrustning. Några stativ finns för lån.
 • Hjälp och tips vid bokning av resa och boende

Boende

Boende och bokning görs på egen hand, men under juni brukar det aldrig vara något problem att hitta boende som passar. Det mesta har hunnit öppna och högsäsongen har inte ännu riktigt börjat. Vi kommer att utgå ifrån Visby och där finns både vandrarhem, stugor och hotell med promenadavstånd till det mesta. Vanligtvis brukar de flesta deltagare välja att dela rum eller stuga vilket både är praktiskt, billigt och trevligt. Ange vid anmälan om du önskar dela rum eller stuga med andra deltagare.

De flesta brukar välja att dela på en stuga på vandrarhemmet Rävhagen som ligger precis utanför Visby centrum. Här är några länkar där du kan leta efter boende.


Resa dit

Om du inte har egen båt eller väljer att simma över är det färja eller flyg som gäller. Färjan är lite billigare men flyget snabbare. Men det som i slutänden brukar vara avgörande är vilka tider de går. På fredagen går flera båtar och flyg under dagen och du hinner fram i god tid innan vi sak träffas. Om du inte har möjlighet att komma ifrån på fredagen går det även att komma med flyget på lördag morgon, men då missar du första kvällen.

På måndag eftermiddag finns både båt och flyg. Har du inte möjlighet att stanna till efter lunch finns ett flyg tidigt på morgonen.

Innan kursen kommer jag kolla upp när alla anländer Visby. Vid behov plocka jag upp er vid hamnen eller flygplatsen.

Kostnaden för resan dit varierar lite beroende på tid och om du väljer flyg eller båt. Räkna med ca. 500 – 1 400kr.

SLIF utskick

Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.