Fotokurs i Venedig

Karta Otillgänglig

Datum
2017-04-30
Max antal deltagare
10
Pris
0,00 kr

Kategorier


Praktisk grund kurs i Venedig

Följ med på en unik fotoresa till Italien och Venedig den 30 april. Världens kanske mest unika, historiska, vackra och romantiska stad. Det perfekt stället att lära sig mer om fotografering och utveckla det du redan kan om din kamera.

Venedig är en stad som verkligen präglas av att vara byggd på drygt 100 öar med runt 400 broar och ca. 150 kanaler. Mycket av det som påverkat andra städer i världen de senaste århundradena hittade aldrig hit. Här finns ex. inga bilar eller cyklar, ingen tunnelbana och inga bussar (det finns dock ett Mc Donalds, men det är inte stort och lätt att både missa och undvika). Mycket är sig likt sedan både Marcopolo senare Casanova levde här. Allt som i andrastäder sköts med bil görs här på vattnet (ex. polis, brandkår, taxi, buss, post…). Det här blir några dagar fyllda med massor av fotografering, nya kunskaper och fantastiska upplevelser.

 

Resan till Venedig är utformad som en kurs fylld med praktiska övningar. Här fokuserar vi helt på att du verkligen ska lära dig och känna dig bekväm med den grundläggande fototekniken, din kamerans olika inställningar och reglage och hur du använder dem på bästa sätt för att få med ditt motiv som du vill ha det på bild. Medan vi tar oss runt Venedig varvar vi korta teoretiska genomgångar och förklaringar med små konkreta uppgifter kopplats till det iv just gått igenom. En del löser du själv medan andra görs i grupp.

När du kommer hem har du med dig ett helt gäng med verktyg, praktiska tips och ”hemliga” knep färdiga att använda på dina motiv och till dina bilder.

Den här helgen passar allra bäst dig som kanske har gått en fotokurs tidigare och behöver hjälp att komma igång och praktiskt använda de teoretiska kunskaper du då fick. Har du inte tidigare gått någon fotokurs kanske du själv har införskaffat grundkunskaperna i hur din kamera fungerar. Här får du hjälp med både nya kunskaper samt att använda de du redan har i praktiken.

Om känner dig osäker kring om du kan tillräckligt för att följa med får du gärna skicka ett mail. Du kan då få lite tips på litteratur att förbereda dig med. Du kommer då vara väl förberedd för helgen i Venedig.

Upplägg

Dagarna är upplagda så att du både ska lära dig massor samtidigt som du får uppleva och upptäcka Venedig samt ha några väldigt trevliga och annorlunda dagar. En stor del av tiden är utformad ungefär enligt följande.

Vi träffas på ett café, ett torg eller någon annan lämplig plats. Tillsammans går vi igenom en funktion på kameran, en typ av motiv, ett vanligt problem eller liknande.

Direkt efter delas en fotouppgift ut. Vi tittar på kartan och bestämmer tid och en plats dit alla hittar för nästa ”möte”. Kanske ett torg i närheten, en bro eller ett kafé. En del fotouppgifter görs i grupp (oftast 2-3 personer) medan andra löses individuellt. De flesta av de här uppgifterna tar 10-20 minuter att lösa innan vi träffas igen.

När vi sedan träffas på den bestämda platsen går vi igenom hur det gick att lösa fotouppgiften. Var den svår eller enkel, uppstod några problem, kom det upp några nya frågor och hur går det här att använda i andra sammanhang?

Vi går sedan igenom nästa moment och bestämmer en ny plats och tid. På det här sättet tar vi oss runt stora delar av Venedig, ser många av de bästa platserna och samtidigt lär oss att på bästa sätt få med det på bild. En eller ett par gånger per dag tar vi fram en medtagen iPad och tittar på, analyserar och diskuterar kring de bilder vi tagit. Oftast gör vi dethär i kombination, med en lunch eller en espresso tillsammans med lite underbar färsk iteliensk glass.

Givetvis kommer det även finnas gott om tid att upptäcka Venedig på egen hand (eller i grupp). Vi kommer under en av dagarna även besöka en av de omgivande lite ”lugnare” öarna (ex. Burano, Murano eller Torcello).

För de som redan anlänt smygstartar vi lite på kvällen på söndagen. Sen kör vi två riktigt fyllda heldagar måndag och tisdag för att sedan runda av på onsdag morgon/förmiddag.

Den här resan anornas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.


När: 30 april – 3 maj

Kurstid: drygt 2 heldagar

Var: Venedig

Deltagare: 5-8

Boende: Bokas själv efter egna önskemål. Efter anmälan får du information och tips kring bokningen. Många väljer att dela rum med annan deltagare. Räkna med från 300kr/natt för del i dubbelrum.

Resa: Bokar du själv efter egna önskemål. Kostnad från runt 700kr.

 


Den här resan är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Anmälan görs på deras sida. Kicka här så hoppar du vidare dit.