Istrien på två hjul

Karta Otillgänglig

Datum
2017-05-03
Max antal deltagare
10
Pris
0,00 kr

Kategorier


Istrien i norra Kroatien är helt fantastiskt. Följ med och upplev lite av det bästa från sadeln och på två hjul. Istrien är ett område som bjuder på väldigt varierande natur, vackra små städer längs kusten, god mat och trevliga människor.
Det här är ingen flås- eller prestationsresa utan här njuter vi av dagarna på våra egna villkor.

Här ligger inte fokus på att prestera utan i stället på att ha trevlig, få göra ett litet äventyr på sin egna nivå och efter de egna förutsättningarna.

Varje dag packar vi alla cyklarna och tar oss till en ny plats och en ny cykeltur. En del lite kortare och andra lite längre. På vägen, innan eller efter turen gör vi även ett besök på antingen en vingård, grottor, naturliga varma källor, m.m. Vi kommer även hinna gå igenom en del av det viktigaste av allt det praktiska kring cyklandet.

Och gillar du att fotografera tar du givetvis med kameran. Jag som fotograf och fotolärare bistår gärna med fototips, förslag på motiv, diskussion av tagna bilder, m.m.

Ungefärligt upplägg

Dag 1 (onsdag 3 maj)

Vi träffas på flygplatsen i Venedig och åker med minibuss mot huset där vi ska bo. Resan tar ungefär 2-2,5 timmar. Ganska snart stannar vi efter vägen och äter lunch. Halvvägs till huset stannar vi i den mysiga italienska staden Trieste. är vi äter, gör staden under några timmar, bunkrar upp med lite frukost, m.m. samt gör ett mycket intressant besök på Risiera di San Sabba som idag är ett museum men som tidigare var Tysklands sydligaste koncentrationsläger. Innan vi lämnar Trieste passar vi även på att besöka en restaurang och äta lite god italiensk mat.

Dag 2-4

Dagsutflykter på cykel. Jag har planerat ett antal olika etapper och beroende på väder, önskemål, m.m. väljer vi tillsamman lämplig tur. Etapperna är från några kilometer upp till några mil. Cyklingen görs på cykelleden ”Parenzana” som ligger på vägen som är kvar sedan en tidigare nedlagd järnväg. Att det är en gammal järnväg innebär även att det inte är någon biltrafik och inte heller några branta backar.

Alla får tydliga instruktioner på dagens etapp/etapper. Jag tar sedan bilen och möter upp er med jämna mellanrum. I bilen kan ni förvara det inte vill ha på cykeln (vatten, matsäck, extrakläder, kamera..). Vi fikar och äter lunch tillsamman på lämpliga ställen. Och skulle man känna för det går det så klart att ställa in cykeln i bilden och åka med mig en delsträcka eller resten av dagen.

En av dagarna tar vi en lite längre tur ända ned till en mysig gammal stad vid havet. Jag tar sedan hand om transporten av cyklarna tillbaka medan ni tar ett dopp i havet, upptäcker staden… Vi äter sedan där och tar sedan tillbaka med bil. På det sättet kan vi ta oss lite längre utan att slita ut oss allt för mycket.

Dag 5 (söndag 7 maj)

Vi tar en kortare tur med cyklarna på förmiddagen och packar sedan ihop för att ta oss tillbaka till Venedigs flygplats. På vägen stannar vi och äter samt ett stopp i lämplig mataffär i italien för att köpa med lämpliga godsaker att ta med hem (ex. salami, vin, ost, m.m.)

Logi
Vi bor tillsammans i ett hus som vi har helt för oss själva där finns fyra lägenheter med 7 dubbelrum, egna och gemensamt kök, bra utrymmen där vi kan umgås, titta på kartor, gemensamma genomgångar, m.m. Dessutom har vi en egen pool och en fantastisk utsikt över en dal.

 

Det som ingår är:

  • Boende i dubbelrum (enkelrum mot tillägg)
  • Transporter med minibuss från och till flygplats
  • Alla transporter under dagarna vi är där
  • Frukost
  • Lakan och handduk (ta gärna med egen för ev bad på strand)
  • Cyklar (lättcyklade mountainbike av årets modell)
  • Cykelhjälm

Den här resan är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Anmälan görs på deras sida. Kicka här så hoppar du vidare dit.

Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.