Nattljus

Karta Otillgänglig

Datum
2017-03-21
Max antal deltagare
10
Pris
0,00 kr

Kategorier


Fånga stadens ljus och upptäck hur spännande och kul det kan vara att fotografera när ljuset, den viktigaste råvaran för oss fotografer, knappt finns där. Lär dig dig teknikerna som behövs och hur du kan tänka för att lyckas även när solen gått ned.

Kursen är uppdelad på två tillfällen. Vid första tillfället håller vi oss inomhus där vi i lugn och ro går igenom den teknik, teori och den utrustning som krävs, eller åtminstone kan vara bra att ha. Vi tittar på bilder och ser hur vi på flera olika sätt kan hantera bristen på ljus och att i stället för ett hinder se det som en tillgång och möjlighet. Vilka inställningar i kameran är viktigast, vad går att göra med just din kamera, hur bör man förbereda sig, lämpliga tillbehör, vilka typ av bilder går att göra vid en viss situation och vad krävs för att göra de bilder du vill ha.

Hela andra tillfället är vi ute och fotograferar. Vi går ut i staden och fångar lampor, glitter i vattnet, trafikens ljusspår och utnyttjar det lilla ljus som finns för att skapa både miljö, dokumentära och porträttbilder. Det blir en blandning mellan att tillsammans fotografera och diskutera olika lösningar samt några små uppgifter eller utmaningar att lösa.

Vi avslutar med en koppa kaffe på lämpligt ställe där vi kan summera vad vi lärt och samt titta lite på de resultat vi fått från fotograferandet.

Förkunskaper
Det är bra om du har lite koll på grundläggande fototeknik. Men har du luckor är det ingen större fara. De försöker vi i stället täppa till. Har du gått någon av mina grundkurser (eller lärt dig samma saker på annat håll) är du väl förbered.


Var: Vid första tillfället går vi genom terori, teknik, tips, m.m. i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler, Forelltorget 4 i Huddinge centrum. Andra tillfället är vi inne i centrala Stockholm.

Deltagare: 4-10

Att ta med: Om du har stativ får du gärna ta med det.


Den här resan är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Anmälan görs på deras sida. Kicka här så hoppar du vidare dit.

Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.